Tarotová karta Dvojka pohárov zo Steampunk Tarot vyložená pri šálke kávy

2010 – viac zábavy aj viac problémov

Ťažisko udalostí sa presúva z rodiny do spoločnosti známych a priateľov. V budúcnosti nás čaká viac zábavy, viac bohémskeho spôsobu života. Sľubuje ju aj čínsky lunárny kalendár charakterizujúc rok Tigra takto: „Začína sa psinou, končí sa skučaním.“

2009 – najradšej by sme zomreli
– Tento rok sa mi veľmi ťažko veští, – vyjadril sa jeden môj známy, jasnovidec. – V ľuďoch sa nachádza strašne veľa hnevu a plnia sa len tie zlé predpovede.

Z vlastnej skúsenosti môžem v tomto roku – podľa čínskeho lunárneho kalendára roku Byvola – potvrdiť nárast klientov s podvedomou túžbou umrieť. Nie, vedome by si to nikto z nich určite nepripustil, ale ich spoločným znakom je obohraná pesnička s názvom Povinnosti hmotného sveta verzus plač nešťastnej duše. Jej refrén znie: „Nemôžem, čo chcem – musím, čo nechcem, lebo to nejde inak a už ma to nebaví, nevládzem a radšej chcem zomrieť.“

Mimovoľne som si spomenula na prípadové štúdie v knihe Diagnostika karmy od Lazareva. Autor, bádateľ na poli bioenergetiky, píše o zvýšenom prahu podvedomej agresivity, ktorá predchádza chorobám na fyzickej úrovni, tragédiám a iným nešťastiam, fatalisticky pomenúvaným osud. Ten pevne v rukách drží iba bytosť, čo mení seba. Lekcia tohto pomaly sa končiaceho roka totiž spočíva v tom, aby sa človek naučil odbúrať podvedomú agresivitu, naladil sa na duchovno a tým sa uľaví zdraviu a človek opustí problematické situácie.

2010 – Zábava, vzrušenie, problémy a slovenský Tiger
V nasledujúcom roku sa ťažisko dôležitých udalostí presúva z rodinného prostredia viac do spoločnosti známych, kamarátov a priateľov. Teraz sa čistia vzťahy cez starosti s hmotným zabezpečením a narodenia detí prichádzajú súbežne s úmrtiami staršej generácie v rodine. V budúcnosti nás čaká viac zábavy, viac bohémskeho spôsobu života. Sľubuje ju aj čínsky lunárny kalendár charakterizujúc rok Tigra takto: „Začína sa psinou, končí sa skučaním.“ Ak však napríklad BMG Invest (začiatok vkladov občanov, 1998) považujete za vrchol podvodu všetkých čias, ešte ste nemali tú česť stretnúť sa s nekonečne kreatívnym potenciálom mentálnej vibrácie čísla 3 vzniknutej zo súčtu číslic roku 2010 v kombinácii s Tigrom. Mnohí sú ešte stále nastavení na konzum a držia sa ho zubami-nechtami. No a ako to už v živote civilizácie býva, niekto si vyhodí z kopýtka, aby ďalší rozpútal vojnu.

Neprehliadnuteľným faktom je živel roku, kov. A kov ako jang symbolizuje zbraň. Jedným z rokov Tigra bolo aj obdobie od 26. januára 1914 do 13. februára 1915 a tiež časový úsek od 31. januára 1938 do 18. februára 1939. Roky začiatku prvej a druhej svetovej vojny. Tiger je známy výbušnosťou, ktorá sa prejavuje napríklad vojnou (Kosovo, 1998), pohromami (Černobyľská tragédia, 1986), škandálmi (rezignácia amerického prezidenta Nixona, Watergate, 1974, predčasná smrť Marilyn Monroe, 1962) a inými extrémami (1950 – začiatok vykonštruovaných politických procesov vlády komunistov u nás, či to, ako prezident USA Truman trval na urýchlení výroby vodíkovej bomby a Einstein verejnosť varoval). Každý kov totiž potrebuje vysoký stupeň teploty, aby vyniesol na povrch zlato. Každý človek zas potrebuje sťažené podmienky, aby ukázal to najlepšie, čo sa v ňom skrýva. Našťastie, tiger je iba mačka. Možno nebezpečná, no dá sa skrotiť.

– Jedna chrípka vystačí za desať vojen, – vyjadril sa optimisticky jeden zdravotník. A máme po vojne aj po kríze. Vyrieši ju pandémia. O chorobe sa nezmieňujem iba náhodou. Keď som si totiž zbežne prešla budúcoročné tendencie jednotlivých slnečných znamení z hľadiska vitality v porovnaní s minulými rokmi, natrafila som na pomerne dlhé úseky oslabenia fyzickej sily u podaktorých z nich. Choroba a tiež nepremyslené divoké činy úzko súvisia s vysokou podvedomou agresivitou spomenutou v úvode. Ak vám teda niečo nevychádza tak, ako chcete, nestláčajte zbytočne plyn na pedáli vášho života, lebo môže havarovať vaše zdravie. Peniaze získané za cenu zdravia nemajú žiadnu cenu. Spomaľte už teraz. Menej je niekedy viac.

Pre Slovensko je rok 2010 z hľadiska numerológie vibráciou čísla päť. Vystrieda tohtoročnú obávanú trinástku. Päťka ako pentagram v symbolickej forme zobrazuje človeka v jeho nekonečných možnostiach, sile a húževnatosti. Dostáva do rúk silu viery, nádeje a lásky v podobe vibrácie súčtu roku tri. Čo myslíte, využije ju v roku nepredvídateľného Tigra na pozitívny obrat?

Zlatica Mokráňová
Písané pre Inland.sk, publikované dňa: 26.11.2009

Súvisiaci link: Tarot-horoskop na 1 rok

NUMEROLOGIA.SK
„Tomu, kto skutočne počúva, poskytnem RADU, ostatným ILÚZIU…“