znamenie zverokruhu Baran

Dieťa Baran

Energický, vášnivý a priamočiary malý Baran je proste živel. Nadchne sa pre všetko nové a vykročí hneď za realizáciou hry alebo zaujímavého plánu. Od rodičov vyžaduje vždy pravdu, lebo zmysel pre spravodlivosť je v ňom bytostne zafixovaný. „Aktívne myslieť, cítiť, konať a žiť“ je krédo tohto stvorenia.

Ak chcú dospelí usmerniť jeho neskrotný temperament, treba ho zapojiť do všetkých domácich činností, mimoškolských záujmových krúžkov a starostlivosti o mladšieho súrodenca. Ohnivý potenciál povahy malého Barančeka dokonale vystihujú a podporujú kamene karneol, rubín a ohnivý achát. Keď chcete jeho aktivitu, tvrdohlavosť alebo prípadné bolesti hlavy zmierniť a po prebdených nociach sa konečne v pokoji vyspať, dajte do jeho blízkosti ametyst. V strave mu prospejú ovocné šťavy a zeleninové šaláty na posilnenie imunity. Vynechajte výrazné korenené a mäsové pokrmy. Ľahšie potom sformujete jeho „tvrdú palicu“. Jeho výrazne vodcovská povaha nájde uplatnenie v športe s červenou farbou dresu alebo gymnastickej kombinézy. Doma toto výbušné dieťa oblečte do upokojujúcej zelenej alebo modrej farby. V najbližšom období sa tento drobec rozhodne spoznať a dobyť svet. Dajte mu široký priestor, ale majte ho pod kontrolou. Disciplína totiž usmerňuje jeho dynamickú náturu a ocení to, nie iba raz, v dospelosti.

Dieťa Baran v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran sa vidí vo svojom synovi. Sú ako jedna bytosť. Automaticky plní jeho želania, no jeho temperament neskrotí. S dcérou sa dopĺňajú a dokazujú si, ktorá je lepšia a šikovnejšia.

Mama Býk je tvrdohlavá rovnako ako malý Baranček. Rozdiel je v temperamente, takže umierniť ho môže láskavým prístupom. Naopak dievča obdivuje mamin pokoj, trpezlivosť, oddanosť a učí sa im.

Mama Blíženci so synom v Baranovi sú viac kamarátmi a vymýšľajú stále nové hry. Budúcnosť si plánujú so smiechom na perách aj s dcérou. Vytvoria spolu pohodovú domácu atmosféru.

Mama Rak je nadmieru starostlivá a deti v Baranovi príliš aktívne. Je dôležité, aby si ona u nich vybudovala od malička rešpekt, naučila ich počúvať ju a potom to v živote ďaleko dotiahnu.

Mama Lev je pre malých Baranov ideálnou mamou. Jej životný štýl, intuitívne pochopenie potrieb týchto detí očarúva. Chlapca nasmeruje kam je pre neho najlepšie a dievča sa stane samostatnou.

Mama Panna lipne na poriadku, presnosti, efektívnosti a tieto ohnivé deti rady skúšajú jej trpezlivosť. Nadchnú sa, tešia z nového a na to ostatné zabúdajú. Pri kúsku lásky a tolerancie je to ku prospechu.

Mama Váhy sa nevie rozhodnúť, či má synovi tie šibalstvá prepáčiť, alebo byť prísnejšou. Nakoniec to nechá na výchovu otca. Odvážna dcéra ju inšpiruje k realizácii a sú si viac podobné, akoby sa zdalo.

Mama Škorpión očarúva charizmou zvedavé Baranie chlapča a ono ani nezbadá, že robí presne to, čo ona od neho chce. Aj dievča usmerňuje a obe deti potom smelo realizujú jej sny.

Mama Strelec je ohnivá rovnako ako jej syn, preto majú dynamický vzťah. Vytvára mu detstvo bohaté na udalosti. Dcéra obdivuje a napodobňuje mamu, aby ona na ňu v dospelosti mohla byť hrdá.

Mama Kozorožec krotí chlapca v impulzívnych reakciách. Nikdy nestratí trpezlivosť, aj keď skúša jej hranice. Dievčaťu je mama vždy vzorom, no postupne si vytvorí rozdielne názory na život.

Mama Vodnár je uchvátená malým ohnivým Baranom. On dynamicky uskutočňuje jej sny krôčik po krôčiku. Naproti tomu si dcéra nemusí veriť, preto je vhodné ju povzbudzovať, aby zrealizovala túžby.

Mama Ryby nie je pripravená na to temperamentné tornádo, ktoré prichádza z čista-jasna do jej života. Prekvapená, šokovaná, ale vždy s dobrou náladou udržuje tieto deti v rozumných medziach.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.