znamenie zverokruhu Lev

Dieťa Lev

Vaša výsosť kráľovské dieťa vládne už na nočníku celej rodine. Prebudí v mame, súrodencoch aj starých rodičoch veselosť a hravosť. Každá nová hračka je pre neho objavom. Otcovská autorita mu otvára dvere do budúcnosti, ale do klietky príkazov sa vám ho zatvoriť nepodarí. Vtedy vás pohnevá tvrdohlavosťou a potom vám veľkodušne odpustí.

Vynikajúco zvládnete jeho výchovu, ak ho budete chváliť za každú drobnosť. Dieťa tohto znamenia radšej komanduje. Povrchné vzťahy urážajú jeho dôstojnosť. Priateľov si vyberá najradšej medzi optimistickými Baranmi, Strelcami či nápaditými Blížencami a Váhami. Malí Škorpióni ich dráždia. V škole a neskôr vo vedúcej profesii komunikuje presvedčivo. Levím kameňom je jednoznačne najčírejší krištáľ zosilňujúci pozitívne alebo jantár mierniaci bolesti z predierania prvých zúbkov. Prospeje mu pravidelná kondičná aktivita pre správny vývoj chrbtice. V stravovaní hranolky s čímkoľvek vyprážaným nahraďte surovým ovocím a zeleninou, ktoré dozrievajú práve v lete, kedy sa narodili. Blahodárny vplyv na zdravie má aj špenát a brokolica obsahujúca železo. Do akej farby ho obliecť? Jednoduché. Keď sa povie Lev, predstavte si slniečko, a keď si predstavíte slniečko, svojho drobčeka oblečiete do žiarivej žltej, optimisticky oranžovej alebo radostnej červenej. A presne taký bude pre neho aj najbližší mesiac. Ukážte mu aktivity, v ktorých môže zvíťaziť a zažiariť a stanete sa najšťastnejšími mamami na svete.

Dieťa Lev v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran je pre malé Levíčatá pevným svetlým bodom a vzorom. S hrdosťou a s obdivom pozerá na každé, aj malé, úspechy svojich detí. Ich vzťah sa vyznačuje dynamikou, úprimnosťou a vrelosťou.

Mama Býk chlapca zvyčajne rozmaznáva a plní jeho najtajnejšie želania skôr ako ich vysloví. Dievča sa od nej učí obetavosti pre iných. Obe deti jej výchovou získavajú ešte väčšiu sebaistotu.

Mama Blíženci kamarátskou povahou v deťoch prebúdza dôveru. Podnieti ich fantáziu a nasmeruje odhodlanie k naplneniu snov. Stanú sa z nich žiariace bytosti hodné kráľovského znamenia.

Mama Rak je materinsky starostlivá a malý Levík to odmalička využíva. Rozmaznávaním synovi urobí medvediu službu, avšak u dcéry je to opačne. Stane sa z nej žena, ktorá spojí materstvo aj kariéru.

Mama Lev sa vidí v synovi a podnecuje ho vo vlastných nenaplnených ambíciách. Medzi ňou a dcérou nastáva súperenie o vládu v domácnosti. Obom deťom prejavuje uznanie za každý krôčik vpred.

Mama Panna sa vďaka deťom narodeným v znamení Leva učí prejaviť lásku slovami a tiež uznanie voči ich schopnostiam. Ona ich na oplátku naučí oddanosti a pedantnosti.

Mama Váhy sa synovi zdá krehká, preto sa snaží ochraňovať ju a od perinky očarúvať svojou nádhernou osobnosťou. Malá Levica napodobňuje jej spoločenskú a vyrovnanú povahu.

Mama Škorpión a dieťa v Levovi zvádzajú boj o nadvládu na tým druhým. Búrlivá domáca atmosféra končí posledným slovom mamy. Práve cez temperamentný vzťah dospejú deti k úcte mamy.

Mama Strelec je podobne ohnivá povaha ako Levíčatá. Pre chlapca predstavuje ideál a pre dievča úprimnú kamarátku. Vynikajúco sa dopĺňajú, len pozor na naivnosť.

Mama Kozorožec sa na Levíka pozerá ako na hrdinu a podnecuje jeho pýchu. On robí všetko pre to, aby bola na neho hrdá. Dcéra žije podľa jej očakávaní a dostáva sa jej pochvaly za úspechy.

Mama Vodnár je očarená efektným vystupovaním, silou a odvahou svojho chlapca. Dievča jej viac oponuje, aj keď nakoniec urobí všetko, čo od nej žiada. Obe deti bezhranične obdivuje.

Mama Ryby je viac veľkodušná ako prierazná. Práve rozhodnosti a odvahe presadiť vôľu ju tieto deti naučia. Malí Levy sa od nej naučia ochote, slušnosti a obetavosti. V ich vzťahu je veľa lásky.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.