znamenie zverokruhu Panna

Dieťa Panna

Prichádza na svet ako jemné, záhadné stvorenie. Máte chuť držať ho v čipkách a chovať ako v bavlnke. Keď drobec prvýkrát prehovorí, nikoho nenechá na pochybách, že racionálne uvažovanie a zmysel pre detail hrajú hlavnú úlohu v jeho živote.

Napodobňuje rodičov pred mladšími súrodencami a zrelo vystupuje v prítomnosti tých starších detí aj dospelých. Voči cudzím ľuďom je zdržanlivejšie. Rozumie si s deťmi zemných znamení – Býk a Kozorožec. Vodné znamenia Škorpión a Ryby v ňom prebúdzajú skryté emócie a priebeh ich hry môže mať nepredvídateľný charakter v závislosti do výchovy rodičov. Disciplínou sa Panny stávajú tvrdohlavé alebo utiahnuté, naopak na povzbudzovanie reagujú so zodpovednosťou a obetavosťou. Pre ich zažívanie citlivé na zmeny sú potrebné: varená mrkva, varené zemiaky, paradajky a z ovocia hrozno a čučoriedky. Majonéza a sladkosti by neprospeli malým črievkam. Z kameňov mliečnozelený olivín prebúdza nežný cit lásky a pripomenie malej Panne, že načúvanie srdcu má väčšie čaro ako jasná logika. Citrín zasa dodá sebavedomie v praktických záležitostiach a jaspis ochráni pred nočnými strašidlami. Deti tohto zemského znamenia sú spájané so zelenou farbou ako symbolom spätosti s prírodou a hnedou ako predstaviteľkou múdrosti, čo sú ich silné stránky aj v učebnom procese. Bielou, tmavomodrou alebo purpurovou zvýraznite v oblečení zasa čistotu, nevinnosť a vytrvalosť v štúdiu jazykov a exaktných vied.

Dieťa Panna v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran je pre chlapca v Panne nepochopiteľnou, ale vo všetkom sa na ňu plne spolieha. S dcérou sa učia jedna od druhej, impulzívne si vymieňajú názory a dopĺňajú sa.

Mama Býk sú so synom jednou dušou a jedným telom. Majú rovnaký pohľad na realitu a nachádzajú oporu jeden v druhom. Dievča je možno viac uzatvorené do seba, ale láska je plná oddanosti.

Mama Blíženci vie, že chlapec narodený v Panne naplní jej ambície a sny. Ona má víziu, on zmysel pre detail a dávku realistickosti. Dcéru mama podnecuje k náročnosti a je pre ňu vzorom.

Mama Rak dáva deťom v tomto zemnom znamení pocit istoty a bezpečia. Chlapec sa drží viac jej sukní ako dievča, obe deti sa pri nej učia vyjadrovať city a veľmi si ju vážia.

Mama Lev vkladá do svojich detí nádeje a tie ju nikdy nesklamú. Chlapec ju napodobňuje a s dcérou vyznávajú podobné hodnoty a zásady. Rozvíja v nich zmysel pre serióznosť a zdržanlivosť.

Mama Panna sa nekriticky vidí vo svojich deťoch narodených v rovnakom znamení. Poriadkumilovní detailisti akoby jej z oka vypadli. Iba chlapec občas rebeluje a robí radšej presný opak.

Mama Váhy v synovi rozvíja tajomnejšiu stránku povahy. Zmysel pre rafinované tajomstvá robí ich vzťah súdržným. Pre dcéru je mama krásnou záhadou a snaží sa ju napodobňovať.

Mama Škorpión je k dievčaťu skôr kamarátska a spájajú ich rovnaké názory aj nápady. Vo výchove syna postupuje systematicky a vedie ho k rozvoju analytického myslenia.

Mama Strelec je veľkodušnosťou a extrovertnou povahou nepochopiteľná pre svoje deti v zemných znameniach. Učí ich spontánnosti a ochote pomáhať iným nezištne.

Mama Kozorožec predstavuje pre syna v Panne pevný bod, o ktorý sa môže oprieť a rozvíjať svoje záujmy do detailov. V dcére podnecuje zmysel pre rodinu a domácnosť.

Mama Vodnár vyniká fantáziou a nápaditosťou. Deti v Panne majú zmysel pre detail a trpezlivosť. Mama vymyslí a deti zrealizujú. Skvele sa dopĺňajú a tvoria svoj nezabudnuteľný svet.

Mama Ryby je pre realistické deti moc citlivá. Naučí ich usmerňovať emócie, prejaviť ich, aj keď jej chlapec veľmi nerozumie. Dievča pod vplyvom je výchovy nájde záľubu v tajomstvách.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.