znamenie zverokruhu Rak

Dieťa Rak

Milý, citlivý a nežný anjelik obklopený rozmaznávajúcimi dospelými prináša do domácnosti romantickú atmosféru plnú šťastia a nehy. V oblečení zvoľte pre dievčatko nevinnú bielu, pre chlapčeka sivú alebo bledomodrú a v šperkoch striebornú. Dokonale vystihujú ich čistú lásku k svetu vôkol.

Vyžadujú prostredie psychickej pohody, rodinnej stability a odvďačia sa poddajnou mäkkosťou. Opak sa môže nepriaznivo ukázať v trávení potravy. Ich citlivý žalúdok sa u dievčatiek prejaví v rannom veku prieberčivosťou v jedlách a u chlapcov neskôr v odmietaní ťažkej a vyprážanej stravy. Vhodné a zdravé stravovanie pre Rakov je bez sladkostí a iba občasné podávanie bieleho pečiva. Cukríky nahraďte ovocím alebo strúhanou zeleninou. Zbožňujte ich a výchova bude prebiehať v súlade s predstavami vás aj učiteľov. Viac ako vedomosti sú pre nich dôležité harmonické vzťahy a sympatia. Za šťastný talizman pre nich vyberajte avanturín s oživujúcou silou prírody, jadeit ako kameň lásky a ochrany proti všetkému zlému, mesačný kameň vedúci k múdrosti alebo chalcedón ako symbol ochrany pred hnevom a melanchóliou. Malý Račík miluje súrodencov a kamarátov všetkých znamení, len menej rozumie deťom narodeným vo vzdušných znameniach. Najbližší mesiac s drobčekom navštívte čo najviac kultúrnych podujatí. Rekreačne s ním športujte, ale nie na pálivom slnku. Prihláste ho do tvorivých krúžkov, táborov v prírode a hlavne – usmerňujte ho s láskou.

Dieťa Rak v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran je zo strany citlivého dieťaťa narodenom v Rakovi obdivovaná pre neskonalú odvahu. Ona ho posmeľuje v rozhodnutiach a v dosahovaní vytýčených cieľov. Viac si rozumie so synom.

Mama Býk v deťoch Ráčikoch prehlbuje zmysel pre rodinu a harmonický domov. Rada sa pre ne obetuje. Okrem útočiska sa od nej domáhajú aj nekonečných bozkov, maznania a nehy.

Mama Blíženci je pre dcéru viac kamarátkou. Dievča jej ukazuje ako byť ženskou a mama postaví u nej základy rozvážnosti. Syn od nej potrebuje citlivejší prístup a dáva jej to aj najavo.

Mama Rak si s deťmi v rovnakom znamení zvyčajne rozumie. Chlapec sa pod jej vplyvom stáva ctižiadostivejším a uvážlivejším. S dievčaťom sa zbožňujú. Buď je jej kópiou alebo protikladom.

Mama Lev je pre deti ideálnou oporou a vzorom najmä pre chlapca v Rakovi. Silná osobnosť v kombinácii s materinskou láskou prebúdza v oboch deťoch túžbu vo všetkom ju nasledovať.

Mama Panna sa veľmi učí od detí narodených v tomto vodnom znamení. Syn v nej rozvíja schopnosť prejaviť otvorene city. Dievča pokračuje v naplňovaní jej nesplnených plánov a cieľov.

Mama Váhy by rada syna naučila väčšej samostatnosti a nezávislosti, ale on sa zvyčajne nepohne od jej sukne, kým ho nezahrnie láskou. Dcéra suverénne mamu napodobňuje a tvári sa, že si vystačí.

Mama Škorpión lipne na svojom synáčikovi a on na nej. Napriek vlastníckemu vzťahu ho nerozmaznáva a učí ho preberať zodpovednosť. Dcéra je jej podobná a získava od nej charizmu.

Mama Strelec je pre dievča v Rakovi nevyspytateľná. Príliš veľa zmien pri nej zvládne, ak od mamy dostane veľa hmatateľných prejavov lásky. Chlapec ju poslušne nasleduje, ak má plný žalúdok.

Mama Kozorožec prebúdza v synovi ctižiadostivosť a on jej poskytne možnosť prejaviť skrytú citovosť. Dcéra vďaka jej materinskej láske rozkvitá do ružovučkej krásy a mama sa v nej vidí.

Mama Vodnár sa zdá malému chlapcovi narodenom v Rakovi moc chladná a necitlivá. Nerozumie jej a on chce od nej iba nežné prejavy lásky. U dcéry jej prístup rozvíja samostatnosť.

Mama Ryby lipne na malých Ráčikoch a oni na nej. Hlboká spriaznenosť, vzájomná láska, nežnosti a objatia rozvíjajú domáce šťastie. Pomôže rozvíjať aj spoločné záľuby a viesť ich k nezávislosti.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.