Dorastajúca Luna do splnu

Lunárny kalendár na február 2012

Luna, tajomná to obežnica Zeme, hýbe našimi emóciami. Raz sú pozitívne a inokedy pristanú na tom opačnom brehu. City a pocity ovplyvňujú to, ako sa cítime fyzicky aj psychicky. To, čo vyžarujeme a tým si priťahujeme určitý konkrétny druh udalostí. Pochopiť ako, na nás dospelých a hlavne naše drobné milé dietky, vplýva, môžeme prostredníctvom lunárneho kalendára. Dôležitými medzníkmi vo februári je spln Mesiaca 7.2. a nov 21.2.

Zdravie, diéta, tehotenstvo
Celkovo podľa čínskej medicíny vo februári posilňujte obličky. Hneď ako zbadáte vačky pod očkami malých detí, starí rodičia sa sťažujú na bolesť kĺbov a kolien z vnútornej strany a vy ste si všimli lámavosť nechtov a vypadávanie vlasov, zamerajte sa na úpravu stravy. Pite obličkový čaj, minerálne vody s obsahom sodíka. Viac ako diéta je v tomto predjarnom období vhodná pravidelná a striedma strava najmä u tehotných. Pokiaľ ste sa predsa rozhodli schudnúť, využite obdobie od splnu 7.2. k novu 21.2. Dva dni, kedy si treba naložiť plný tanier bez obávaného „jojo efektu“ je Valentínska romantická večera a tiež 25.2. Vychutnajte si slasť dlhšieho spánku v čase okolo 16.2. a tiež novu. Nevhodné dni na vytrhávanie zubov sú 18.2. a 26.2., vsaďte na prevenciu v iné dni. Z psychického hľadiska vyvažujte správanie a k miernosti vo vyjadreniach a správaní veďte aj drobčekov.

Vzťahy
Zoznamujte sa, prejavujte si lásku, nežnosti, zasnubujte sa, vydávajte, stretávajte s milovanými – ideálne 3.2., 7.2., 8.2., 16.2., alebo 26.2. Počas Valentína si všímajte znamenia a symboly. Ak totiž hľadáte, nájdete spriaznenú dušu. Ak chcete otehotnieť, uvedomíte si zárodok vo svojom podbrušku. Rozširujú sa tiež hranice intuitívneho vnímania a možno uvidíte spolu s deťmi víly, škriatkov aj anjelov, ktorí vás ochraňujú. Milujte každého bez rozdielu, pestujte osvedčené priateľstvá a stretnite sa s tými, ktorých máte radi 4.2. a 13.2. Láska klope na dvere.

Voľno-časové aktivity
Vo februári sa oplatí investovať do bývania, ľahších športových aktivít a kultúrno-spoločenských podujatí. Ak ste v posledný januárový deň vyčlenili nepotrebné veci z domácnosti, hneď v prvý februárový deň môžete nakupovať alebo premiestňovať nábytok. Akákoľvek novota v priestore, kde sa pohybujete, prinesie radosť aj najmenším. Zo športových aktivít pre deťúrence vyberte nenáročné plávanie v čase pred splnom 5.2. a 6.2. a v období od splnu k novu 13.2. – 15.2. Tehotným ženám, mamičkám, deťom aj starým rodičom prospeje joga, strečing počas týchto dní: 2.2., 13.2., 24.2., 26.2. Na koncert lahodne znejúcej hudby sa zasa vyberte: 7.2., 8.2., 11.2., 12.2., 22. – 24.2. Lepšie si vychutnáte zážitok.

Štúdium (kariéra)
Veľkých zimných rodinných osláv bolo už viac ako dosť, teraz sa sústreďte na realizáciu v práci. Prvý februárový týždeň do 5.2. prináša možnosti skvelého naplánovania si budúcnosti. To, čo si chcete do života pritiahnuť, aby ste cítili spokojnosť a hojnosť, si vizualizujte. Školopovinným deťom na dosiahnutie pozitívnych výsledkov v štúdiu praje aj posledný februárový týždeň od 24.2. do 29.2. Objavte ich talent a rozvíjajte ho práve teraz, pretože niet krajšieho daru ako radosti v očkách šťastných detí plynúcej z hravej a tvorivej činnosti.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok nájdete publikovaný v aktuálnom februárovom čísle časopisu Mamina 2012.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.