Spln Luny nad mrakodrapmi

Lunárny kalendár na jún 2012

Luna, tajomná to obežnica Zeme, hýbe našimi emóciami. Raz sú pozitívne a inokedy pristanú na tom opačnom brehu. City a pocity ovplyvňujú to, ako sa cítime fyzicky aj psychicky. To, čo vyžarujeme a tým si priťahujeme určitý konkrétny druh udalostí. Pochopiť ako, na nás dospelých a hlavne naše drobné milé dietky, vplýva, môžeme prostredníctvom lunárneho kalendára. Dôležitými medzníkmi v júni je spln Mesiaca 4.6. a nov 19.6.

Zdravie, diéta, tehotenstvo

Podľa tradičnej čínskej medicíny treba posilňovať tenké črevo. Energetické nerovnováhy v tomto meridiáne sa prejavujú plytkým dýchaním počas stresu a plesňami. Na činnosť tenkého čreva majú vplyv dvanástorník a pankreas. Pokiaľ sa chystáte na dovolenku, zamerajte pozornosť na jedlá, ktoré tejto časti tela prospievajú a vylúčte tie presladené, mastné a vyprážané. Upravte si stravu. Výživa tenkého čreva súvisí s imunitou. Deťom organizmus lepšie vstrebáva vitamíny deň pred splnom a od novu do 26.6. Diétu si naplánujte od splnu k novu a jedálniček bohatý na pochúťky si pripravte 11.6. a 23.6. Horúce a pikantné jedlá vynechajte 2.6., 17.6. a 20.6. Nadmerné množstvo tekutín požívajte už 28.6. Nielen kvôli horúčavám, ale hlavne kvôli príprave na júlový spln. Pravdepodobnosť, že sa vydarí počatie potomka, sa zvyšuje 5.6. a 30.6.

Vzťahy

Tento mesiac je mesiacom mladých, mladosti, novej sily, priebojnosti a dôležitosť vzťahom sa pripisuje viac na oficiálnom a pracovnom poli ako v intímnom a rodinnom prostredí. Utužujte viac priateľstvá, prehlbujte známosti alebo hľadajte spriaznenosť v okolí. Najviac vám prospejú spoločné stretnutia s inými mamičkami a rodinou v Medzinárodný deň detí, počas víkendu 23.-24.6 a v dni pred koncoročnými vysvedčeniami 27.-28.6. Sobotné svadby sú počas júna vítané 2., 9. a 30.6. Pokiaľ uvažujete, či si môžete dovoliť pobyt pri mori, najlepším spôsobom ako kontrolovať svoje finančné záležitosti je zapísať si plán výdavkov 25.a 26.6.. Týmto prístupom si zabezpečíte harmonické prežitie dovolenky.

Voľno-časové aktivity

Veľké upratovanie v domácnosti, aby sa každé okno lesklo a vyprané oblečenie voňalo, zrealizujte 10. – 12.6. Skrášliť bývanie vymaľovaním, premiestnením nábytku alebo aj sťahovaním môžete 27. – 28.6. Prvé plody tohto leta konzervujte 5.6. a 13.-14.6. Relaxačné a strečingové cvičenia prospievajú budúcim mamičkám 10., 22.,26. a 29.6. Naopak fitness cvičenie na spevnenie tela a fyzická záťaž je vhodná 4.6 a 27.6. Vyčleňte si voľný čas skôr na krátke cesty. 2.6., 17.6. a 20.6. si naplánujte dobrodružné sendvičové výlety do prírody bez majonézy. Návštevy trhov či jarmokov je vhodné absolvovať každý víkend počas júna. Hudobné kultúrne podujatia vás inšpiratívne povzbudia 10.6. a 24.6. Znásobíte nimi pocity šťastia a radosti malých ratolestí.

Štúdium (kariéra)

Blížia sa koncoročné vysvedčenia. Od začiatku mesiaca do 11.6. objavíte v školákoch nepoznaný rozmer schopností. Stačí ich len nasmerovať k lepším známkam. U dospelých sa na obzore javí možnosť uskutočniť dávne plány a to 2.6., 17.6., 19.6. a 28.6. Nevšedné schopnosti zaujmú presne tie osoby, ktoré vám alebo vašim deťom pomôžu s ich realizáciou. Skúsenosti nie sú vždy prioritou, občas pomôže nápad alebo tvorivosť a to v čase 22.6 – 24.6. Porozprávajte sa s rovesníkmi alebo mladšími a kreatívnejšími o tom, čo vás trápi a o čom snívate. Uvidíte, že sa posuniete o kus vpred.
Spracovala: Zlatica Mokráňová

Článok nájdete publikovaný v júnovom čísle časopisu Mamina 2012
Viac o lunárnych dňoch nájdete tu

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.