znamenie zverokruhu Škorpión

Dieťa Škorpión

Charizmatická osobnosť malého Škorpiónika pozerá na vás hlbokým, skúmavým a tajuplným pohľadom z postieľky a uspokojí sa iba, keď naplníte jeho túžby a predstavy. Obliekajte toto vnímavé a magické dieťa do optimistickej oranžovej alebo priateľskej hnedej, prípadne mu okolo rúčky omotajte tmavočervenú stužku. Jeho britký intelekt, odvaha a česť vás postaví nekompromisne pred voľbu – všetko alebo nič.

Buď miluje alebo nenávidí. Tmavozelený malachit v podobe talizmanu ho ochráni pred negatívnymi pocitmi a vločkový obsidián podporí posilnenie imunity. V strave mu doprajte častejšie ľahké jedlá z ovocia a zeleniny. Korigujte konzumáciu mäsových výrobkov na možné minimum. Jeho emócie sú silné. Žiadna priemernosť, preto sa medzi deťmi aj súrodencami stavia do pozície vodcu. Rozumie si s poddajnejšími vrstovníkmi narodenými v znamení Rýb a naopak bleskovo príde do konfliktu s Levmi. V škole rýchlo chápe, lebo rado odhaľuje tajomstvá. Svižne napreduje v tých predmetoch, ktoré ho nadchnú. Vyplňte mu voľný čas, inak si budete často vzdychať nad tým, že je vaše dieťa hyperaktívne. Vyskúšajte pokojne krúžky od umeleckej tvorivosti, cez počítač až k športu. Všestranné nadanie sa postupne vykryštalizuje. Vynikne v profesii, kde môže naplno prejaviť svoju jedinečnú a nezameniteľnú osobnosť. Najbližší mesiac očakávajte čas zmien, zvedavých otázok a množstva prekvapení skôr ako prídu tie koncoročné.

Dieťa Škorpión v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran nabáda malých Škorpiónov k odvahe. Dievča mamu tajne obdivuje a chlapec od nej dosiahne všetko aj bez slov. Vzťah je značne impulzívny a prináša nejedno prekvapenie.

Mama Býk sa necháva opantať týmito nepochopiteľnými deťmi. Syna miluje bez výhrad a on si robí, čo sa mu zachce. S dcérinou protichodnou povahou sa vhodne dopĺňajú. Skôr majetnícky vzťah.

Mama Blíženci je skôr intelektuálna a chlapec sa snaží pripútať si ju po citovej stránke. Dcéra si výchovou skoro vytvára vlastné názory a postoje. Vzťahy sú mimoriadne pestré a zložité.

Mama Rak je nadšená svojim synom, aj keď sa o neho bojí, keď vymýšľa. Dcéra rada mame vysvetľuje ako vie všetko lepšie. V každom prípade je to telepatický vzťah plný lásky.

Mama Lev vyžaduje, aby ju deti rešpektovali a poslúchali. Na oko sa tieto vodné dietky podriadia, ale skutkami konajú presný opak. Na zvládnutie búrlivých emócií je podstatná rovnocenná komunikácia.

Mama Panna svojho zvedavého syna podporuje v skúmaní záhad a tajomstiev. U dievčaťa je očarená jej krásou a úžasným čarom osobnosti. Obe deti vedie k činorodosti.

Mama Váhy je bezbrannou voči svojmu synovi, ktorý na ňu zvyčajne tak neskutočne podobá. Skúša na nej všetky fígle, aby získal, čo si zaumieni. Dcéra je svojrázna a nezávislejšia ako mama.

Mama Škorpión si s deťmi narodenými v rovnakom znamení rozumie aj bez slov. Sú si podobní vo vášnivom temperamente a často pre potešenie diskutujú. Výchovou rozvíja u nich intuíciu.

Mama Strelec si s malými Škorpiónmi rozumie a zvyčajne realizujú jej nenaplnené túžby. Neskrotnosť a slobodomyseľnosť povahy však prejavujú odlišným spôsobom, čo jej dá často zabrať.

Mama Kozorožec je so synom prepojená neviditeľným putom, vďaka ktorému odhalia každú nepravdu v okolí. S dcérou sú si viac priateľkami a intuitívne porozumenie prevláda.

Mama Vodnár sa ťažko ubráni majetníckej láske svojho syna. Naopak dcéra kopíruje maminu voľnosť a rozlet. Obe deti mama učí citovej miernosti, poddajnosti a nezávislosti.

Mama Ryby plní želania svojich detí skôr ako ich vyslovia. Syn si opantá poddajnú mamu a žiarli na otca ako na soka. S dcérou sú si jedna pre druhú nepostrádateľné, aj keď je vzťah občas búrlivý.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.