kvapky na liste

Liečivé účinky voňavých olejov

Voňavé oleje majú liečivé účinky. Stačí len zopár kvapiek.

„Vo chvíli, keď sa každý z nás prvý raz nadýchol, naprogramoval svoju budúcu cestu životom. Naša osobnosť je ovplyvnená z jednej tretiny genetickou informáciou, druhú tretinu predstavuje prostredie, v ktorom sa formujeme a nakoniec karmou, ktorú sme si zvolili v čase pred narodením.“ Tak takto začínala numerologická časť Relácie o Mystike s Majou v roku 1998. Teraz po dvanástich rokoch Vám tú záhadnú nenumerologickú časť ponúkam každý piatok na našom portáli vo forme článkov. Dnes na tému voňavých olejov.

Voňavé oleje majú liečivé účinky. Stačí len zopár kvapiek. Aroma-prívesky nájdete aj v našej predajni.

Citrónový olej – Posilňuje imunitný systém, upravuje prietok krvi, podporuje účinok diét. Pomáha pri vyčerpanosti, artérioskleróze, lieči rany, herpes, akné, lišaje, vriedky či rozličné fľaky. Dávkovanie: 3 až 5 kvapiek citrónového oleja vtierame do chorej pokožky raz až dva razy denne. pri vnútornom užívaní kvapneme na prst jednu až dve kvapky a pomaly cmúľame, prípadne ich vypijeme s trochu vody. dĺžka kúry trvá najmenej 3 týždne, pričom ju ./ zopakujeme v každom ročnom období, teda štyrikrát do roka.

Majoránový olej – užívame ho pri pocitoch strachu, stiesnenosti, pri depresii alebo poruchách spánku. Dávkovanie – Podvečer po sedemnástej hodine a večer natierame olejom chrbát a hrudník. použijeme 10 až 20 kvapiek. Jedna kúra trvá 3 týždne a odporúča sa zopakovať‘ ju raz až dva razy ročne.

Ružový olej – pôsobí proti vráskam, obnovuje kožné bunky, odstraňuje jazvy či fľaky na , pokožke, preto sa využíva predovšetkým v kozmetickom priemysle, samozrejme aj pri výrobe voňaviek. Dávkovanie – 4 až 5 kvapiek olej a vtierame do dobre očistenej pokožky raz-dva krát denne. Do kúpeľa pridávame ružový olej tak, že dve polievkové lyžice práškového mlieka zmiešame s desiatimi kvapkami oleja a rozpustíme vo vode. Dĺžka kúry – podľa potreby 3 až 6 týždňov a opakujeme ju v pravidelných odstupoch 3 až 4 krát ročne.

Bazalkový olej – pomáha pri črevných kŕčoch, pri migrénach ( v tomto prípade ho miešame s mätovým a levanduľovým olejom ), ďalej pomáha pri záchvatoch dny a pri poruchách čuchu. Dávkovanie – jednu až dve kvapky dáme na prst a pomaly cmúľame, prípadne dáme do pohára horúcej vody. Do jedla pridávame bazalkový olej až minútu pred koncom varenia. Pri vonkajšom použití masírujeme desiatimi kvapkami šiju a oblasť‘ chrbtice v smere hodinových ručičiek. Dĺžka kúry je neobmedzená podľa potreby.

Kamilkový olej – kamilky pôsobia antisepticky a uvoľňujú kŕče. Zmierňujú však aj , migrénu, nervozitu a podráždenie. Dávkovanie – kvapku oleja dáme na prst a pomaly j cmúľame, prípadne ju kvapneme do pohára s vodou a vypijeme. Veľmi účinný je aj kamilkový kúpeľ‘ – dávkovanie je vo väčšine prípadov uvedené na obale. Dĺžka kúry je I neobmedzená.

Pre Beta rádio spracovala: Mária Kašiarová
Relácia o Mystike s Majou odvysielaná 22. 09. 1998
Súvisiaci link: Aroma-náhrdelníky

NUMEROLOGIA.SK
„Tomu, kto skutočne počúva, poskytnem RADU, ostatným ILÚZIU…“