Ubúdajúca Luna od splnu a strom v krajine

Lunárny kalendár na apríl 2012

Luna, tajomná to obežnica Zeme, hýbe našimi emóciami. Raz sú pozitívne a inokedy pristanú na tom opačnom brehu. City a pocity ovplyvňujú to, ako sa cítime fyzicky aj psychicky. To, čo vyžarujeme a tým si priťahujeme určitý konkrétny druh udalostí. Pochopiť ako, na nás dospelých a hlavne naše drobné milé dietky, vplýva, môžeme prostredníctvom lunárneho kalendára. Dôležitými medzníkmi v apríli je spln Mesiaca 6.4. a nov 21.4.

Zdravie, diéta, tehotenstvo
Z hľadiska čínskej medicíny počas apríla treba posilňovať pečeň. Ťažkosti v tejto oblasti sa prejavujú napríklad zvýšenou teplotou, zhoršením kvality pokožky, ale aj zimomravosťou. Podobne ako predchádzajúci mesiac zmyslovým orgánom súvisiacim s pečeňou sú oči. Prechádzky jarnou prírodou a strava s obsahom mrkvy uľavia zraku a podporia trávenie. Kalendárny mesiac sa začína jedenástym lunárnym dňom a 1.4. je teda dobré začínať diétu napriek tomu, že Luna pribúda. 2.4. a 3.4. pokračujte v striedmej strave, a navyše je vhodné piť veľa vody. 3.4. a 4.4. sa vynikajúco vstrebávajú lieky, vitamíny aj kozmetické prostriedky. Zvýrazňujú sa procesy omladzovania. Deň pred splnom sa vyhýbajte intenzívnym vôňam alebo od nich chráňte aspoň svoje deti, aby ste veľkonočné sviatky strávili bez kýchania v zdraví a pohode. 15.4. je tým správnym dňom na počatie potomka.

Vzťahy
7.4. je z pohľadu lunárneho kalendára vhodný deň na sobáš. Veľkonočná nedeľa prináša skvelé zážitky pre partnerské vzťahy a kontakty v pároch. Zamerajte sa na zlepšenie atmosféry v manželských a mileneckých párov a počas veľkonočného pondelka sa vám dostane lásky, ktorú rozdávate. Rodinné tradície upevňujte a zavádzajte do novovytvorených rodín 11.4. Naopak v sobotu 14.4. ochraňujte domácnosť od votrelcov a najbližším – starším aj neposlušným najmladším – odpúšťajte. Klebiet na návštevách so zdanlivými priateľkami sa vyvarujte 17.4., aby ste zbytočne neoslabili svoju vitalitu.

Voľno-časové aktivity
Pokiaľ ste sa jarné sviatky rozhodli stráviť na dovolenke, zvoľte pobyt na horách alebo wellnes. Fyzické cvičenie počas týchto dní vedie k harmónii tela aj duše. Sauna a masáž je vhodná vo veľkonočný pondelok. Fyzická aktivita, práca na dome, chate, záhrade je pre telo a pocit šťastia vítaná 15.4. a 19.4. Mužom dodá práca pocit dôležitosti a deti sa zdravo unavia. Slniečko je čím ďalej teplejšie, trávte s deťmi čo najviac času vonku. Rozvíjajte ich fantáziu výletmi do zoologickej záhrady alebo ich vezmite na návštevu hradov a zámkov.

Štúdium (kariéra)
Začiatok každej vážnej veci je lepšie preniesť na 5.4. a 21.4. aspoň symbolicky, ak nie reálne. Školské, študijné, kariérne a iné skupinové aktivity sa vydaria 12.4. Platí to dokonca aj v piatok trinásteho. Z lunárneho hľadiska je dňom dosiahnutia cieľa, pochopenia zmyslu akýchkoľvek textov a plánovania budúcnosti. Na prázdne slová, rozptyľovanie sa nad učením pozor 17.4. Nie všetky kontakty a informácie sú naozaj užitočné. Preverte a roztrieďte ich. 18.4. sa povinnostiam nevyhýbajte návštevou zubného lekára, tie si vybavte radšej hneď v pondelok 16.4. alebo predchádzajúci týždeň. Skvelá verbálna príprava sa vyplatí, ak sa vy v práci a deti v škole odprezentujete 26. a 27.4. Získanou sebadôverou potom dosiahnete želaný úspech v čomkoľvek.

Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok nájdete publikovaný v aprílovom čísle časopisu Mamina 2012
Viac o lunárnych dňoch nájdete tu

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.