Spln luny

Lunárny kalendár na január 2012

Luna, tajomná to obežnica Zeme, hýbe našimi emóciami. Raz sú pozitívne a inokedy pristanú na tom opačnom brehu. City a pocity ovplyvňujú to, ako sa cítime fyzicky aj psychicky. To, čo vyžarujeme a tým si priťahujeme určitý konkrétny druh udalostí. Pochopiť ako, na nás dospelých a hlavne naše drobné milé dietky, vplýva, môžeme prostredníctvom lunárneho kalendára. Dôležitými medzníkmi v januári je spln Mesiaca 9.1. a nov 23.1.

Zdravie, diéta, tehotenstvo
Medzi Novým rokom a Tromi kráľmi obráťte pozornosť na cirkuláciu krvi a peristaltiku čriev a pripravte sa z hľadiska stravovania na striedmejšie obdobie. Mamičky, ak chcete začať s diétou, začiatok 6.1. popoludní prinesie v krátkom čase očakávaný efekt, ale prvé dva dní budú náročnou skúškou pevnosti odhodlania. Januárový spln všeobecne síce praje ženám, ktoré chcú otehotnieť, ale vhodnejšou indíciou je z individuálneho hľadiska zistiť pozíciu Luny v čase narodenia a počať v rovnakej fáze Mesiaca. 12.1. začína päťdňové obdobie vhodné na vylepšenie si zovňajšku, imidžu a kondície a to postupne v tomto poradí. Najviac kráse a zdraviu prospieva dostatočný spánok. Preventívnu návštevu zubného lekára si nechajte na obdobie pred novom a tesne po ňom, teda od 19.1. až do 24.1., aby nedošlo k akútnej bolesti 29.1., čo je nevhodný deň na vytrhávanie zubov.

Celkovo podľa čínskej medicíny v januári posilňujte močový mechúr bylinkovými čajmi od splnu k novu. S močovým mechúrom súvisia uši, ktoré udržujte v teple čiapkou a šálom nielen u detí, ale aj u seba. Posilňujte imunitu akupresúrou. Masírujte sebe aj deťom vnútornú stranu chodidiel smerom k stredu chodidla. Ak pocítite u seba alebo si všimnete u detí strach zo zlyhania, plachosť alebo nečakanú paniku, vedzte, že tieto emócie predznamenávajú záťaž práve týchto orgánov.

Vzťahy
Medzi Novým rokom a Tromi kráľmi uchráňte ušká drobčekov od necitlivých rečí prípadných partnerských roztržiek a prievanu. Dobre zatvorte pred mrazom dvere do vzťahu. Spln 9.januára je v znamení Raka a do popredia vystupujú vzťahy a rodina. Detičky, tie nevinné dušičky, čakajú na prejavy nežností a poláskanie viac ako inokedy. Láskou a úsmevom nastolíte doma harmóniu a pohodu. V zimnom prázdninovom čase na začiatku aj konci mesiaca sa stretnite s rodičmi, starými rodičmi a spomínajte na príjemné chvíle z minulosti. Spojíte sa tak všetci so svojimi koreňmi, tradíciou a silou rodu.

Voľno-časové aktivity
Do roku 2012 vstupujeme 9. lunárnym dňom, ktorý je spolu s tým nasledujúcim dňom vhodný na upratovanie po zimných sviatkoch. Pokiaľ sa vám to zdá skoro, tak si na vytriedenie nepotrebného šatstva po rýchlo rastúcich deťoch vyčleňte posledný deň v januári. Spln u väčších detí spôsobuje nepokojný spánok. V čase, kedy je príliv najvyšší je najideálnejším prostriedkom na pokojný spánok pre menších rodinných príslušníkov aj otcov náročná fyzická aktivita v podobe lyžovania, korčuľovania alebo turistiky a pre tehotné a mamičky prechádzka prírodou.

Štúdium (kariéra)
12.1. začína päťdňové obdobie vhodné na upevnenie imidžu. 29.1. je mimoriadne vhodný deň na štúdium. Od splnu do novu je čas plnenia a zdarného splnenia pracovných a školských povinností a dokončovania zadaných úloh. Písomky školákom dopadnú vynikajúco 20.1., 24.1., 26.1., 28.1. a 29.1. a posledné dva, z uvedených dní, aj ústne odpovede pri tabuli prinesú úspech.

Nov 23.1. je zároveň začiatkom čínskeho lunárneho roku Čierneho Draka. Naplánujte si šťastie, čo najfarbistejšie si ho predstavte a dosiahnete ho. Zapojte do tejto hry aj deti a drak im požičia krídla, aby vzlietli k oblakom, chvost, aby našli správny smer a pazúry, aby ten obrovský dar uchopili a pevne držali.

Článok publikovaný v januárovom čísle časopisu Mamina 2012.
Spracovala: Zlatica Mokráňová

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.