zodiac - znamenia zverokruhu

Slnečné znamenia v pracovnom kolektíve

Plánujete profesionálnej realizovať ambície v novom zamestnaní? Prípadne z pozície zamestnávateľa vyberáte zamestnanca? Skúste to podľa charakteristiky slnečných znamení. Každé zo znamení má potenciál byť zamestnancom aj zamestnávateľom, len motivácia, spôsob a cesta využiť svoje silné stránky je rozdielna.

Baran, ako pravý líder tímu, do práce vnáša počiatočné nadšenie a energiu. Spontánna dynamika, priamosť a impulzívnosť podnecuje odvahu zorganizovať aj nemožné. Ak potrebujete úprimného priekopníka nových myšlienok, nemôžete vybrať lepšie. Neúnavnou snahou dostať sa za každú cenu na špicu síce občas prestrelia a trpezlivosť tiež nie je práve ich silnou stránkou, ich tvrdohlavosť však prináša efekt vo vedúcej pozícii. Naopak v podriadenej môže rozvážnejším šéfom narobiť vrásky na čele.

Solídneho a stáleho zamestnanca nájdete v Býkovi, ak mu zabezpečíte slušnú províziu za jeho schopnosť predať čokoľvek a komukoľvek. Dôsledne vykonávajú zverené povinnosti a rátajú hromadiace sa financie na osobnom účte. Sú si vedomí svojej ceny. Vzhľadom k silnému pocitu zodpovednosti pracujú pomalšie, ale aj v ťažkých časoch, kedy u ostatných ochabol prvotný entuziazmus.

Na rozdiel od Blížencov sa na nové podmienky adaptuje s nevôľou. Flexibilný prínos tohto ďalšieho, vzdušného znamenia možno oceniť hlavne v marketingovej oblasti. Presne vie, čo nefunguje a ako to posunúť do inej roviny. Hýbe chúlostivými situáciami s diplomaciou jemu vlastnou. Inteligentne vnáša nové nápady, zaujímavé podnety nevyčerpateľnej fantázie, avšak občas mu uniká praktická stránka života. Ocení pravidelné školenia a nielen na firemných večierkoch, no i mítingoch okolo seba šíri pozitívnu náladu. Pod tlakom sa rozvíja mimoriadne rýchlo.

Lojálny Rak chce viesť iných a nie byť iba vedený. Istá budúcnosť kariérneho postupu, ktorou zabezpečí svoju rodinu, ho ženie neustále vpred. Zbytočne neriskuje. Drží sa skôr istoty menšieho úspechu ako nereálne bombastického obchodu. Šikovné zaobchádzanie s peniazmi ho predurčuje na uplatnenie v oblasti financií a investícií. Pozor, invektívy a neúspech berie veľmi osobne a nimi si ho znepriatelíte rýchlo. No len do času, kedy zasa nevychladne.

Na rozdiel od Raka, ktorého iba samotná pochvala neuspokojí, Lev si ju priam vyžaduje. Chce úctu, rešpekt, svoje práva, benefit a za týchto okolností aj v nevýznamnej podriadenej pozícii z neho vyžaruje imidž riaditeľa podniku a je ozdobou každého kolektívu. Pochopiteľne, keďže je kráľom zvierat, nevyhovie mu hocijaká činnosť. Stačí ale, že ide o postavenie, kde je sám sebe pánom. Neuveriteľná vitalita za hranicami bežnej výdrže sa prejaví v práci, ktorá ho teší a má veľkolepú ideu, ktorej verí.

Skromnosť Panny je v protiklade s predchádzajúcim kráľovským znamením. Chcete dokonalého a bezchybného asistenta? Tu ho máte v plne kráse! Pracuje rýchlejšie, realistickejšie a pragmatickejšie ako ostatní a zorganizuje aj nemožné. Pre každý podnik či firmu k nezaplateniu. Keďže sa však na množstvo povinností nesťažuje, dlhodobá záťaž tohto pracanta môže priviesť až na pokraj zdravotného zrútenia. Preto je vhodné pestovať ju ako v bavlnke, nezneužívať, lebo bez nej sa jednoducho nezaobídete a môžete to zistiť, až keď bude neskoro.

Váhy sú v prvom rade estétom. Príjemné harmonické prostredie, takt, kreativita a láskavosť sú devízami pre meno, aké šíri o pracovnom týme. Vie, ako sa správať a s prehľadom rieši malicherné sťažnosti i byrokratické problémy. Dostatočná kvalifikácia ich poháňa skôr na vedúcu pozíciu. Neuspokojí sa iba v roli zamestnanca. Veď im ide vždy o spravodlivé ohodnotenie vlastných schopností.

Vnútornú motiváciu, morálne zásady, sebadôveru a samostatnosť šíria okolo seba Škorpióni bez toho, že by zbytočne rozprávali. Ak chcete, aby zavanul nový vietor do prevádzok, ktoré zapadajú prachom a uvažujete o ich zrušení, vsaďte na silnú výkonnosť, vôľu a sebakontrolu tohto magického znamenia. Vniknú do problému, starostlivo zvážia všetky okolnosti, strategicky a efektívne naplánujú ďalšie kroky a priam démonicky prerazia smerom k úspešnému postupu. Nikdy ich nepodceňujte! Vždy prekvapia. Optimistický a extrovertný

Strelec myslí iba v medziach prítomnosti. Vystupuje profesionálne, ale práca pre neho rozhodne nie je celým životom. Má obrovské množstvo mimopracovných záujmov a koníčkov, a vždy ho zaujíma, prečo vykonáva príkazy tak a nie inak. To stačí. Často pôsobí dojmom, že má viac šťastia ako rozumu. Celoživotné zamestnanie na jednom mieste je jeho nočná mora. Dajte mu priestor, zabezpečte pohyb, služobné cesty aj zahraničné, dostatočné množstvo informácií a predvedie vám svoj všestranný talent.

Svedomitého Kozorožca nájdete pracovať, aj keď sa v kancelárii práve nenachádza. Disciplinovanie si plánuje prácu aj doma počas víkendu. Produktívnou pracovnou aktivitou rád o sebe vyvoláva dojem naozajstnej spoľahlivosti a výkonnosti. Zdolávanie neustále nových výziev ho motivuje tak ako peniaze a nepotrebuje k tomu aj postavenie, len rozširovanie poľa pôsobnosti.

Vzrušujúci a priateľský Vodnár plný protikladov vyvoláva dojem roztržitého génia. Zamávajte mu pred nosom postavením a vyberie si slobodu a voľnosť. Príde a odíde, kedy chce. Stretne sa a porozpráva, s kým sa mu ráči a na kontrolu reaguje s nevôľou. Rebeluje, no je aj skvelý vodca, lebo nasadzuje kožu kvôli neuskutočniteľnému. Ak vidí cieľ, nasadí preň vlastný život. Finančná nezávislosť je pre neho rozhodne motiváciou.

Pre citlivé a ovplyvniteľné Ryby je najdôležitejší jednotný a pozitívne naladený kolektív. Trpezlivo a chápavo každého vypočujú, sú prístupní novým myšlienkam a vnášajú predstavivosť do stagnujúceho prostredia. Tvrdá monotónna práca im spôsobuje ťažkú hlavu a radšej zvolia odchod, akoby sa jej podriadili. Keď sa dostanú do riaditeľského kresla, tak iba vďaka svojej pohodlnosti.

Každé zo znamení má potenciál byť zamestnancom aj zamestnávateľom, len motivácia, spôsob a cesta využiť svoje silné stránky je rozdielna.

Dobre spoločne vychádzajú znamenia jednotlivých živlov. To znamená zemné znamenia Býk, Panna, Kozorožec; ohnivé – Baran, Lev, Strelec; vzdušné – Blíženci, Váhy, Vodnár a vodné – Ryby, Rak, Škorpión.

V obchodno-marketingovej oblasti zaznamenávajú úspechy Baran s Blížencom. Býk zasa dokáže výborne spracovať nápady Ryby v reklamnej činnosti, Kozorožci so Škorpiónom vytvoria dokonalý plán produktivity na ďalšiu desaťročnicu, Lev s Váhami budujú značku kvality, imidž firmy a šíria jej dobré meno. Stabilnou a istou dvojicou v podobe šéfa a podriadeného je Rak a Panna. Pochopia sa vzájomne, podporia, zabezpečia chod firmy po organizačnej stránke. Na inovácie, zachytenie módnych trendov spojte Strelca s Vodnárom.

Netreba zabúdať, že slnečné znamenie pôsobí vo zvýšenej miere na človeka zhruba do tridsiateho roku života a potom sa každý jedinec prejavuje viac v zmysle znamenia, v ktorom sa nachádza jeho ascendent. Ten a určuje v rádixe hodinou narodenia. Ďalším dôležitým aspektom je z numerologického hľadiska číslo dňa narodenia. Nemusí totiž korešpondovať s charakteristikou slnečného znamenia a človek sa prejavuje inak ako je pre dané znamenie typické. Viac a individuálne zohľadnené tendencie v osobnom profile a profesionálnom profile.

Zlatica Mokráňová, vytvorené 10.7.2008 pre Hospodárske noviny

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.