dva veterné mlyny v západe slnka
Veterné mlyny

Správy o konci sveta

Skôr ako sa dozviete numerologické a astrologické tendencie na rok 2011, premietneme si predpovede z predchádzajúcich rokov. Tento článok sa opätovne týka predpovede na rok 2009 so značným ohľadom na numerologické aspekty. Svet v takej podobe, ako sme ho poznali, končí. Pre niekoho to môže byt naozaj katastrofa alebo koniec sveta. Plytkých myšlienok ega sa totiž mnohí vzdávajú iba nevoľky. Kto by dobrovoľne opúšťal konzum?

Pravdepodobne sa predpokladá
V čase nového kalendárneho roka do 26. januára končiaci lunárny rok Potkana plynovou krízou dával všetkým na známosť, že minuloročnými výkyvmi na svetových burzách jeho slabnúci vplyv ešte zďaleka nepovedal posledné slovo. V ľuďoch strach vyburcoval túžbu po proroctvách a katastrofické scenáre o budúcnosti sa začali len tak hrnúť. MUDr. Eugen Jonáš v televízii, Jasnovidka Vanga, Indiáni Hopi a koniec Mayského kalendára v roku 2012 v mailovej schránke. A negatívnych všeobecných tendencií neubúda. Spája ich jedno. Vyslovené formuláciou z návodu na jedno konkrétne liečivo – „Pravdepodobne sa predpokladá“ koniec sveta.

„Nastane zemetrasenie kvôli pohybu štyroch planét v Plejádach pri dvoch žltých trpaslíkoch. Zahynie tretina ľudstva, živočíšstva, stromov a rastlín.“ – čítala som. Vraj mi ten horoskop doniesol ako bonus za moju prácu. Odrazu som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať. „Minulý rok to nevyšlo, – smutne okomentoval svoju apokalyptickú predpoveď na rok 2008, – „ale tento rok určite áno.“ – zasvietila mu iskierka nádeje v očiach. A pochválil sa mi aj novým zdravotným preukazom, kde okrem krvnej skupiny má zaznačené „duševne chorý“.

Na Nostradamusa sa neodvolával nikto. Momentálne asi nie je v kurze. Pomyslela som si. Dovtedy, kým jedna žena počas regresnej terapie nezablúdila k jeho odkazu. „Rok 2012 nastane zmena, ale ľudstvo nebude zničené…. má to súvis s Galileom… pretože pravdu nemožno umlčať.“ Vlastne áno. Svet v takej podobe, ako sme ho poznali, končí. Pre niekoho to môže byt naozaj katastrofa alebo koniec sveta. Plytkých myšlienok ega sa totiž mnohí vzdávajú iba nevoľky. Kto by dobrovoľne opúšťal konzum? Svet, v ktorom sú zdanlivo len tie príjemné veci. Keď prinášajú toľko úžasných pocitov.

Optimistické posolstvo roku Byvola
V každom prípade ma to utvrdilo, že tento rok nebude jednoduchý. Pokrok? Exhibicionizmus? Risk? Zabudnite! Treba sa prepnúť na úsporný režim. Končí doba konzumnej spoločnosti a začína obdobie skromnosti. Podľa čínskej mytológie, keď v čase hladu a biedy poslala bohyňa na zem Byvola s optimistickým posolstvom, že ľudia budú jesť raz za tri dni. Poplietol to. Tvrdil, že budú môcť jesť trikrát za deň. Čo sľúbil, musel dodržať. Zapriahli ho do ťažkej a úmornej práce. Rýchlo si teda v hlave zrátajte, čo všetko ste stihli nasľubovať. Pretože – Buď svoje sľuby splníte, alebo vaše dobré postavenie, meno, firma, majetok, peňaženka spľasne ako bublina.

Rok Byvola nesľubuje bezprácne zisky. Byvol je pracant. Nesťažuje si. Iba mlčky maká. Netuší ako sa predať. Sebechvála je pre neho cudzím pojmom. Preto mu často zostáva v ústach pocit horkosti z nedocenenia jeho kvalít od iných. Ale teraz je tu práve jeho rok. Tvrda realita bez príkras, z ktorej sa môže pripomínať: „Veď ja som vám to vždy hovoril. A kto naozaj nepracuje, nech ani neje.“ Ale snáď sa nedočkáme reality ako „podpultový tovar“ alebo formulácii typu „komunistické výdobytky“. Neopomenuteľným faktom totiž je, že v roku Byvola sa narodili aj diktátori ako Napoleon a Hitler.

Z pohľadu najčernejšej alternatívy, sa v roku Byvola objavujú sklony k extrémnemu fanatizmu, slepému hnevu a túžbe po moci v tej najhoršej podobe. Jediným spôsobom, ako sa cez tieto škodlivé emócie preniesť, je prekonať zranené city a bolestivé zážitky zdravým pohľadom na vec. Ak nedokážete odpustiť, tak dobrovoľne v sebe držíte negatívne emócie a nechávate sa nainfikovať vírusom negativity, ktorý v duši napáda dobro. A keby len to, šírite ho ďalej. Chcete sebe a iným pomôcť? Odpustite. Nie slovami, ale srdcom.

Nostalgia deviatky
Z numerologického hľadiska je rok tvorený dvojkou umocnenou dvoma nulami, deviatkou, čo súčtom dáva mystickú vibráciu čísla jedenásť. Dvojka v pozícii tisícročia pripomína, že sa formujeme cez vzťahy a vôbec srdcové záležitosti. Číslica 9 na konci dátumu gregoriánskeho roku je, okrem zdvihnutého prstu zodpovednosti, nostalgiou za minulým storočím. Pripomenie sa nám myslenie práve z tohto obdobia. Prehodnotíme súčasnosť na základe udalostí minulých. V roku ťažkej prace, rodiny, tradícii a konzervativizmu, sa treba vrátiť spať k predkom, pochopiť ich a tým zlepšiť svoju budúcnosť.

Ja a Ja – ale My sme spolu
Číslo 10 je z pohľadu mystiky čísel vibráciou božej dokonalosti, avšak čo si počať s jedenástkou? Čo si počať s prívlastkom – karmická? Skúsme to takto: Jedna a jedna – Ja a Ja. Ale my sme spolu!? Ja som tu. Aj ja som tu. A zostaneme spolu, ak to „tu“ vyhovuje nám obom.

Snažiť sa vo vzťahu naplniť iba očakávania toho druhého je „Don Quijotské“ úsilie a vedie k nerovnováhe v emocionálnom svete a následne zbytočnej vyčerpanosti. Partner je vo vzťahu vždy iba zrkadlom. Ak vás zrkadlo rozčuľuje, pretože vám hovorí neprikrášlenú pravdu, pravdu, ktorú cítite, že je pravdou, hovorí vám iba to, čo si neodvážite povedať ani sami sebe. Voľby z tejto situácie máte dve. Zostať vo vzťahu a pracovať na sebe alebo odísť a osobnostne rásť „single“, prípadne s ďalším zrkadlom. Len pozor! Ak chcete svoju ďalšiu potenciálnu obeť partnerstva oslniť svojim egom, neoslepte ju.

Šťastná trinástka
Ak zrátate číslice dňa a mesiaca vzniku republiky s číslicami tohto kalendárneho roku, pre Slovensko je tento rok, rokom predsudkami obávanej trinástky. Tá zo symbolického hľadiska poukazuje na večné premeny. Začiatok novej veci v inej rovine. Číslo trinásť je vlastne znamením premien, konca a obnovy, nových základov. Celospoločensky sa spája hlavne so zmenou meny a asociovať si ju s nedávnym štátnym smútkom je značne zjednodušené. Keď príde zmena v podstate vzťahu, v práci, vôbec v živote jednoducho ju prijmite. Nešťastie sa totiž neskrýva vo vzniknutých situáciách, ale našich postojoch k nim.

Zaprášená karma
Pýtate sa stále, aký bude tento rok? A či naozaj príde avizovaný koniec sveta?

Odpoviem slovami mojej priateľky: „Pevne som sa rozhodla, že tento rok budem mať úspešný, tak nech si ho ostatní majú, aký chcú.“ Závisí totiž len a len od nás, či si do prachu na našich zaprášených karmách nakreslíme prstom slovo LÁSKA, alebo ho bude musieť sfúknuť naozajstné tornádo v nadživotnej veľkosti.

Zlatica Mokráňová, vytvorené 17.3.2009 pre Inland.sk

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.