drevenica v Čičmanoch v zime
Čičmany

Rok 2015 – rok viery v rozprávkové šťastné konce

19.2.2015 začína rok Modrej Ovce (Kozy) a končí 7.2.2016. Z hľadiska neba, vetra a zeme prichádza okamih, kedy je, ako sa hovorí „niečo na spadnutie“. Z numerologického hľadiska zohľadňujeme karmický aspekt vibrácie čísla 8 v súčte číslic roku, preto viera v rozprávkové šťastné konce, nech nás po celý rok sprevádza.

21.12.2012 skončil jeden platónsky rok, vek Barana, aby sa preklopil vo vek Býka. Za posledné roky dochádza k zrýchleniu procesov a k transformácií ruka v ruke s prudkým rastom technológií. Po rokoch 2012 a 2013 a roku 2014 – roku realizácie túžob a snov, zbúrania a vymedzenia hraníc, začína rok 2015. Minulý rok bol skôr hektickým a prinášal veľa podnetov. Ľudia riešili pocit oddelenia i zblíženia od blízkych, spoločnosti alebo od celku v emocionálnej rovine a zameriavali sa viac na hmotu, zdravie tela, financie a majetok. Rok 2015 cez zákon príčiny a dôsledku viac vracia k rodine, domovu a tradíciám. Viera v rozprávkové šťastné konce nech tento karmický rok sprevádza.

Rok Modrej Ovečky (Kozy)
Rok 2015 začína dynamicky, no prichádzajúce udalosti ho vracajú do minulosti. Kruhy sa uzatvárajú do začiatku nadchádzajúceho roku Modrej Ovce (Drevená Ovca alebo Koza) od 19.2.2015. Pružný bambus ohýbajúci sa vo vetre v duchu vytvárania harmónie. Možno bude prúd vzduchu silnejší, rozhodne je však rokom pomalším ako bol rok 2014 – podľa čínskeho lunárneho kalendára – rok nespútaného Zeleného Koňa. Ochrana domova vystupuje do popredia.

Ovca (Koza) je znamenie, ktoré charakterizuje slušnosť a čaká na svoju chvíľu. Počúvaním, inteligenciou a praktickým náhľadom sa predchádza zlu. Keďže Ovca je ôsma vetva zeme, symbolizuje šťastie, bohatstvo a pokoj. V niektorých prekladoch býva Ovca zamieňaná za Barana alebo Kozu. Baran je jangovým  predstaviteľom maskulinity, zatiaľ čo Ovca je od svojho základu charakteru iná. Baran tiež môže vzbudzovať asociácie  západného znamenia  Barana, ale  Ovca nemá z jeho bojovnej povahy takmer nič. Koza zase môže evokovať predstavu Kozorožca spojený s taoistickým znamením Býka. Ovčím západným projektom je Rak – symbol materstva a podpory.

Dariť sa bude smerom na juhozápad. Ľudia v znamení Ovce od polovice augusta do polovice septembra čakajú v tomto teplom a ničím nerušenom období, keď dozreje ovocie ich úsilia, pretože vedia, že sa správali spravodlivo a zaslúžia si blížiacu si odmenu. Utrpenie druhých berú vážne a posilňujú tak svoju morálnu poctivosť. Držia a zlatej strednej cesty. Večierky si plánujú do najmenších podrobností a dávajú prednosť tradícií pred módnymi trendmi. Majú v obľube kultúru a varenie. Reštaurácie a domáce kuchyne budú prekvitať a samozrejme aj intelektuálna tvorivosť.

Podrobnejšie podľa lunárneho kalendára
Najmä prvé tri kalendárne mesiace roka, vždy v prvých dňoch mesiaca, sú o súcite, odpustení a práci s príčinami a dôsledkami (karmou). Január je experimentom, február obracaním sa do minulosti a v marci sa stratíme v počítaní financií – „odmena alebo odplata?“. Aj keď už počas Veľkonočných sviatkov precítime vyladenie na inú vlnu. Apríl beží pomaly s častými zastávkami. K prelomu dochádza až v máji. Májový spln je časovým predelom a spojený, pre mnohých, so situáciami, ktoré sa spracovávajú na emočnej úrovni dlhšie ako má deň 24 hodín. Energie rozkolu však ustávajú. Upratujte si vo vzťahoch, veď máj je lásky čas. Počas sviatku matiek a cez úctu k nim nahliadnete do svojej budúcnosti. Jún začína s ľahkosťou motýľa, pokračuje zasnenosťou a nastavením pravidiel na ďalšie fungovanie. Máj – jún prebieha v existenciálnom „tu a teraz“. No od slnečného znamenia Raka sa opätovne vraciame k strategickému plánovaniu. Druhá polovica roka je vynikajúcou na tréning koncentrácie sily mentálnej aj fyzickej.

Júlové pozastavenie v polovici mesiaca pomôže aktuálne riešených záležitostí. Triedenie rôznorodých záujmov podľa hodnoty a druhu a meditácia pred tým prinesú výsledky v auguste. Aj Vianoce a vôbec zimné obdobie plánujte v lete.  Starostlivo naplánované kroky na konci leta a na prahu jesene, uzatváranie rozrobených záležitostí a preklopenie sa do iného levelu v septembri a októbri. Niečí život končí a niečí začína, symbolicky či doslova na prelome októbra a novembra. V polovici novembra nastáva veľa udalostí naraz, aktivita a dynamika kulminuje. Vhodné obrátiť pozornosť aj na zdravie. November prináša rozuzlenie a zblíženie dvoch rozdielnych svetov a december poznanie zákonov fungovania vesmíru aj celého sveta. 

Pre Slovensko nezávislosť alebo osamotenosť?
Pre Slovensko je rok 2015, rokom kvality čísla 1 v cykle Rozkvetu vlnenia čísla 4. Štvorka predstavuje hmotu a realitu. Financie a ekonomika v celospoločenskom meradle ako predstaviteľ materiálnych záležitostí najbližších osem rokov predstavuje posun dopredu alebo obmedzenie. Samota alebo osamelosť je kľúčovou emóciou jednotky v tomto roku formujúcou životný náhľad tých, čo žijú na Slovensku, ale aj tých, ktorí túto krajinu v pomaly hromadnom meradle opúšťajú na chvíľu alebo natrvalo s vidinou kvalitatívne lepšieho života. Jednotka je o strate z minulosti, ale aj o začiatku nových úspešných projektov do budúcnosti. Vziať život do vlastných rúk, nájsť odvahu, odpútať sa od finančných starostí, s pevnou vôľou sa zasadiť za nové ideály a držať kormidlo pevne v rukách. Držme si palce, aby neprehovorili päste! 

Numerologická prognóza gregoriánskeho roku 2015
Numerologická mriežka roku 2015 obsahuje prázdnu rovinu bez 3-6-9 a teda Rovinu inšpirácie. Inšpiráciu v zmysle vnuknutí, myšlienok, ktoré sa objavia v hlave a čakajú, čo s nimi urobíme alebo ich necháme nepovšimnuté odletieť ako múzu nevedno kam. Zároveň, ak dosadíme do mriežky súčet roku karmického čísla 8 podľa západnej astrológie, vzniká nám Rovina vášne. Je to veľmi silná rovina, ktorá nabáda nerobiť nič polovičato, „buď všetko alebo nič“. Platí to aj v sexuálnych vzťahoch, buď láska alebo nenávisť, buď ľudia k zblázneniu milujú alebo pre nich blízky človek prestane existovať. Viaceré dvojky v tejto rovine zvyšujú senzitivitu. Vášnivé výbuchy zamilovanosti alebo partnerských rozchodov môžu kulminovať. Okrem lásky je tu aj zápal pre prácu. V kombinácii s inšpiratívnou múzou sa možno dočkáme unikátnych umeleckých diel alebo zaujímavých vynálezov.

Precítiť to pekné a príjemné v udalostiach celého karmického roka a identifikovať ilúzie a sebaklam, pomôžu mantry, prejav súcitu a sebareflexia v zákone príčiny a následku.

Zlatica Mokráňová
Súvisiaci link: Tarot-horoskop na 1 rok

NUMEROLOGIA.SK
„Tomu, kto skutočne počúva, poskytnem RADU, ostatným ILÚZIU…“