mačka s čakrami
mačka a čakry

Čo nás čaká na najbližší rok

„Čo ma čaká najbližší rok?“ je otázka, ktorú počujem denne koncom každého kalendárneho roka a začiatkom toho nasledujúceho. Pýtajú sa ju konkrétni klienti a ich otázky sprevádzajú želania, očakávania a zároveň obavy. Vypracovávanie individuálnych analýz mi prináša radosť a pocit, že moja práca má zmysel, najmä po roku. 

„Prišiel som znova. To, čo ste mi predpovedali, sa splnilo na 90 %,“ ohlásil sa mi životom ostrieľaný rozvedený muž. A ešte v ten istý deň ma navštívila nežná blondínka: „100 % sa splnilo z toho, čo si mi povedala pred rokom. Radšej už nič nechcem vopred vedieť.“ A objednala ku mne svoju najlepšiu kamarátku. Výrazové prostriedky v predpovedi som volila podľa miery citlivosti klienta, takže pre mňa táto spätná väzba znamená, že sto percent je veľa a deväťdesiat tak akurát. Asi.

V novinách písali, že mám podať športku
Zložitejšie je to s tvorbou univerzálnych horoskopov pre dvanásť slnečných znamení. Predstavte si, že poznáte dvanásť rôznych typov riaditeľov firiem a každá z nich pôsobí v inej oblasti na trhu. Máte k dispozícii iba informáciu o pozícii Slnka-riaditeľa a nie ostatných planét-zamestnancov. Nie sú vám známe fakty o schopnostiach, aktivite a právomoci marketingového, obchodného, technického, alebo výrobného riaditeľa. Netušíte nič o kvalitách technika, programátora, skladníka, či iného zamestnanca. Vnútorná politika firmy zvaná rádix je pre vás zahalená tajomstvom a riaditeľ zvaný Slnko, na základe jeho očarujúcej osobnosti, od vás ako externého subjektu požaduje relevantnú analýzu úspešnosti firmy na najbližší rok. Nič viac ako všeobecné tendencie mu nedokážete poskytnúť a on po prečítaní analýzy podobne ako jedna blogerka na margo denných komerčných horoskopov s čistým svedomím skonštatuje: „Akceptujem len to dobré, je to pravda.“ V prípade zlého: „Len strašíte, veď to aj tak nemôže sedieť.“

Ak by som hovorila o astrologických tendenciách na tento rok len z pohľadu pozície Slnka vo vašom horoskope, tak by ste sa možno dozvedeli niečo o tom, ktoré znamenia si majú dať pozor na prejedanie sa, ktoré čaká materiálne zlepšenie, ktorým sa napríklad oplatí investovať energiu viac do vzťahov a ktorým do vzdelania a vy by ste na konci roka zistili, že sa niečo z toho splnilo a niečo nie. Prečo? Lebo „jediné, čo je v rádixe jednotlivých znamení spoločné, je to, že Slnko sa nachádza v tej istej dvanástine výseku zverokruhu“, čo sa dočítate okrem iného v článku Ako sa zostavuje predpoveď na tejto astrologickej stránke a zároveň si môžete prečítať Astrologický rok 2007.

Potrebujete vlastný horoskop?
Ak sa vyznáte aspoň trochu v astrológii, poznáte nielen dátum, ale aj hodinu, minútu a miesto svojho narodenia a máte záujem o presnú predpoveď na najbližšie dni, môžete si ich vygenerovať, aj nechať zasielať na e-mail zo zverokruhu. Určite zistíte, že často aj niekoľko dní po sebe čítate to isté a nie je text kvetnato pestrým ako ten v novinách a časopisoch. Nuž, pravda býva krutá. Pokiaľ vás začnú nahlodávať pochybnosti o jeho pravdivosti a život v porovnaní s horoskopom vnímate ako silne podliehajúci aj nezaznamenaným výkyvom, nalistujte si alebo kliknite na lunárny kalendár. Obežnica Zeme spôsobuje príliv a odliv oceánov. Človek je z veľkej časti tvorený vodou, a Mesiac teda dokáže hýbať aj rôznymi tekutinami v tele, tým ovplyvňovať emócie, a to nielen po bujarej silvestrovskej noci.

2007
numerologického hľadiska každý rok tvorený určitým zoskupením čísel vyžaruje neviditeľné magické pôsobenie. V individuálnej analýze sa však rok nezačína pre väčšinu ľudí 1. 1., ale dátumom narodenín a každému prináša čosi špecifické v roku, mesiacoch, týždňoch, aj dňoch. V článku však nie je toľko priestoru, aby som načrtla všetky druhy základných numeroskopov aj s ich špecifikami a každý si mohol nájsť ten svoj a redukcia na deväť ročných vibrácií by mohla vyvolať to isté ako v prípade dvanástich slnečných znamení. Budem sa teda venovať numerologickému rozboru roku. Význam v tomto prípade majú jednotlivé číslice a tiež ich súčet.

Vezmúc do úvahy gregoriánsky kalendár používaný vo väčšine sveta, vstúpili sme do roku, ktorý tvorí dvojka umocnená dvoma nulami a sedmičkou, čo súčtom dáva deviatku. Pamätám si, že na sklonku 20. storočia sa akoby vrece roztrhlo s pozitívnymi domnienkami do ďalšieho tisícročia začínajúceho sa dvojkou. Každý si predstavoval, že akoby šibnutím čarovného prútika zmiznú egoistické pohnútky konania vyjadrené jednotkou a ľudia sa zamerajú na altruistické rozdávanie sa pre iných, duchovný rozvoj bude znamenať viac ako čokoľvek iné a všetky problémy sa začiatkom nového tisícročia vyriešia. Ale my nežijeme v rozprávke, a ak aj áno, tak má s veľkou pravdepodobnosťou názov Kocúrkovo.

Tvrdé jednotky a nežné dvojky
Podstata jednotky a dvojky v základnej pozícii v dátume je značne rozdielna. Jednotka je mužnosť, autorita, odvaha, jasnosť, sila, dôvtip, úspech, ale aj často zbytočná tvrdosť, presvedčenie o svojej pravde a ego, ktoré sa prejavilo za tisíc rokov v plnej svojej kráse. Dvojka vyjadruje citlivosť, predstavivosť, vnímavosť, trpezlivosť, nežnosť, srdečnosť a láskavosť, ale aj citovosť, vrtkavosť a váhavosť. Tí, ktorí odsúvajú v tomto tisícročí nepredvídateľný a nepochopiteľný svet citov na vedľajšiu koľaj a uplatňujú bezvýhradne vo svojich vzťahoch iba vzorec správania rodičov a starých rodičov, vzdávajú sa najväčšej životnej energie, aby ju postupne premenili na jej deštrukčný protipól – strach. Začíname sa s dvojkou učiť, ako žiť a nechať žiť. Ako pevnú vôľu a rozhodnosť použiť vo veciach lásky. Ako rozlíšiť pochlebovačov od čistého úprimného prejavu citu človeka. Ako spoznať nepredvídateľné intuíciou – to je úloha na ďalších tisíc rokov.

Duchovné sedmičky a revolučné osmičky
Mnoho sa už popísalo o rokoch končiacich sa číslom 8, ktoré pravidelne prinášali revolučné zmeny v usporiadaní spoločnosti – rok 1848, 1918, 1938, 1948, 1968, ale my sme vstúpili ešte len do roku 2007, ktorý sa končí číslicou duchovného poznania 7. Pridáva k dvojke ďalší citový rozmer, pretože sa snaží o duševné osvietenie cestou sebapoznania. Z celospoločenského hľadiska schopnosť nezávislosti od svetských túžob a osobnej zaujatosti podstaty prvočísla pomáha tam, kde predtým iní stroskotali. Dáva predpoklad dosiahnutia mierových dohôd v sporoch iných ľudí, lebo obsahuje vieru v spravodlivosť. Averziou voči pozemským statkom i materiálnemu prospechárstvu podnecuje viac dávať ako brať. A miluje cesty skutočné, aj tie vo sférach fantázie. Obe čísla sú však zároveň symbolom veľkej závislosti. Od ľudí a ilúzií o nich.

Napríklad: Čo na tom, že mi Fero nevrátil peniaze, ktoré som mu naposledy požičal, veď je to kamarát a raz mi to vráti aj s úrokmi. Určite. Alebo: Vôbec nevadí, že ma kolegyňa ohovára na každom kroku, veď ona je v hĺbke duše veľmi dobrý človek, rada jej prácu vezmem aj za ňu a naložím si ju na svoje plecia. Prípadne: Dám partnerovi ďalšiu šancu, veď sľúbil, že s tou druhou prerušil všetky kontakty. Znova. Vety mi pripomínajú zážitok z detstva, keď ma spolužiak poprosil, aby som mu požičala nožnice, lebo on si ich zabudol. V jeho očiach som videla odraz svojej nesmelej lásky a podala mu ich. Keď som si ich pýtala späť s odôvodnením, že ak mi ich nevráti, dostanem poznámku od súdružky učiteľky namiesto neho, on mi so škodoradostným smiechom šplechol do tváre: „Hovno hovno zlatá rybka, akvárium nebude.“ 

Skrotiť myseľ je najdôležitejšia úloha ľudského bytia
Úlohou roku je zbaviť sa závislosti od iných ľudí, jednať podľa slobodnej vôle a samostatne, a zároveň akceptovať bez posudzovania ich naladenie, pretože výsledkom roku je deviatka so silnou dávkou podnikavosti a nevyčerpateľnej energie. Duchovné čísla ňou dostávajú schopnosť presadiť svoje plány v realite a doviesť ich k úspešným výsledkom vďaka presnému odhadu. V ich sile je aj ich slabosť a môže byť ich záhubou. Skrýva sa v hneve, arogancii a agresivite. Ak by som podľahla negatívnym pocitom vtedy, keď ma sklamal môj Nožnicový Princ, tak by mi hnev obrátený dovnútra spôsobil chorobu. Agresivita obrátená smerom k rovesníkom by zabezpečila šírenie bolestivej vety na veľa rokov a zraňovala reťazovo iných. Ale len odpustenie rozpustí aroganciu.

„Koľko stoja tie vitamíny? Tóľko? Šak za to mám pol svine!“ zahlásil mocný chlapisko trpiaci subjektívnymi bolesťami brucha. Lekárske vyšetrenia u neho okrem obezity nepotvrdili žiadne iné ochorenie a z diét má najradšej tú, kde môže jesť mäso s mäsom k mäsu. Áno, podľa čínskeho lunárneho kalendára vo februári vstupujeme do roku Kanca, Prasaťa, alebo Svine a postoj mnohých sa k sebe, svojmu telu a vlastnému zdraviu nezmení tento rok ľahko, ak sa nezmenil za posledných dvanásť rokov. Zvyšuje sa riziko podľahnutia vášňam aj z numerologického hľadiska. Tej vašej maškrte, ktorá má podobu mamičky, krémeša, najnovšej počítačovej hry, alkoholu, alebo inej omamnej látky, či príťažlivého lákadla.

Nula-nula-sedmička nás nezachráni pred nami samotnými. Ukazuje cestu, ale je na našom slobodnom rozhodnutí, či na ňu aj vykročíme. Chceli by ste istotu, čo vlastne budúcnosť prinesie? Odpoviem výrokom dalajlámu, ktorý mi zaslal jeden z klientov: „Istota neexistuje! Úspechy sa vždy končia trápením a frustráciou, hromadenie sa končí prázdnotou. Vysoké postavenie sa končí pádom, stretnutie rozchodom a život smrťou. Skrotiť myseľ je najdôležitejšia úloha ľudského bytia.“

Zlatica Mokráňová
Písané pre Magazín T-Station, uverejnené 15.01.2007

 

Zlatica
V preferovaných nástrojoch so spirituálnom podstatou sa opiera o čítanie symboliky čísel, tarotových obrázkov, o lunárnu astrológiu, arteterapiu, regresnú terapiu, energo-informačnú medicínu, parapsychológiu a rada sa s Vami podelí o svoje poznatky, zručnosti a skúsenosti.